Noosa

noosa

Na opnieuw een nachtje in Hervey Bay te hebben doorgebracht, om te bekomen van ons avontuur op Fraser Island, trokken we naar Noosa. Donderdag 6 maart, ergens in de namiddag (na bijna 5uur rijden met de Greyhound bus) kwamen we aan in de zonnige stad Noosa. Oorspronkelijk zouden we er maar 1 dag doorbrengen en 3 dagen op Fraser Island. Het budget liet echter geen 3 dagen Fraser Island toe. Daarenboven trok mijn hostfamily jaarlijks naar Noosa in de paasvakantie. Deze stad moest dus best speciaal zijn als ze deze plek verkozen boven hun thuis Melbourne, hun beach house in Mornington of hun ouderlijke thuis in Sydney.

In eerste instantie had ik graag opnieuw in een YHA hostel willen verblijven. De YHA in Noosa staat dan ook bekend als één van de mooiste hostels van Australië. Helaas hadden we nogal last minute beslist hoelang we zouden verblijven in Noosa waardoor we geen kamer meer konden reserveren in de hostel. Uiteindelijk belandden we bij het Noosa Backpackers Resort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fijn was dat we opnieuw werden opgepikt van onze Greyhound bushalte door een busje van de hostel. Meeste andere hostels liggen dicht bij het strand, maar deze hostel koos voor een andere insteek. Noosa staat namelijk niet alleen bekend om z’n prachtig strand, maar ook om zijn prachtige rivieren. Dit hostel was dan ook vlakbij de Noosa River gelegen. Wilden we toch naar het centrum (shoppen!) of naar de zee? Geen probleem! Het busje van de hostel reed verschillende keren per dag gratis over-en weer. Handige shuttledienst dus!

Tenminste… Als het busje rijden wil natuurlijk. Zo wilden we eens graag gebruik maken van de dienst, maar het busje wou niet meer starten. De chauffeur van dienst bleek een Nederlands meisje te zijn dat samen met haar vriendje eventjes bij de hostel werkte om hun reis te kunnen bekostigen. Gelukkig waren er ook heel wat andere oude busjes in de buurt (voornamelijk van surfers of andere hostels.) Na een zoektocht voor startkabels was het uiteindelijk een Duits meisje die ons uit de nood hielp. Grappig was hoe we de conversaties netjes in het Engels begonnen, tot wanneer mensen uit frustratie in hun eigen taal beginnen te vloeken. Voor we het wisten schakelden we over van Engels naar Nederlands naar Duits. Het zijn deze kleine anekdotes die het reizen zo fijn maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Naar het strand met je surfplank? Geen probleem! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze kamer was een beetje mini… Niet bepaald gezellig… En verschrikkelijk warm… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De mogelijke wasfaciliteiten waren miniem, vooral omdat dit met het personeel moest gedeeld worden…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De anders gezellige tv/chill-ruimte werd ’s morgens steeds omgetoverd tot een extra wasruimte waar de lakens op de pooltafel gevouwd werden…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gelukkig was er een gezellig buitenterras, met gratis – en niet onbelangrijk- degelijke wifi!

(Ik schreef toen Melbourne Revisited.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plus een leuke bar met onder andere lekkere pizza’s en andere snacks!

Maar wat ons het meest verraste was het aanpalende restaurant Global Cafe. Niet alleen kon je er genieten van een typisch uitgebreid Australisch ontbijt, maar je kon er ook lekker dineren!

2014-03-08 09.15.18
2014-03-07 18.16.48

Oh, en wat Noosa zelf betreft? Noosa plaats je ergens tussen het mondaine Knokke, Sint-Martens-Latem en Deurle. Noosa kan je overigens onderverdelen in drie delen. Wij verbleven in Noosaville (nabij de rivieren). In Noosa Junction vind je de grote shoppingcentra en in Noosa Heads kan je terecht voor het prachtige strand!

25050-map

 

Wanneer je in Noosa rondloopt heb je steeds het gevoel omgeven te zijn door water.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 … Prachtige stranden… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Omgeven door veel groen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… En appartementen om ‘U’ tegen te zeggen! 

Het vele groen en de laagbouwappartementen geven het strand een klein en gezellig gevoel. (Hoewel je dit strand allerminst klein kan noemen!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naar de kust trek je vooral om te surfen… 

Er wordt gezegd dat de ‘Main Beach’ in Noosa erg familievriendelijk is en ideaal om te leren surfen. De golven zijn er het hele jaar door vrij rustig en er zijn overal voldoende lifeguards en surfleraren aanwezig.

Naast het strand is dé Main Street, ‘Hastings Street’, de straat waar je moet zijn om te shoppen en om er een terrasje te doen bij de meest trendy bars van Noosa. 

sEqNXCno8hjGDT

Een lekkere koffie, vers geperste fruitsap en een stukje zoete hemel in de vorm van een kaastaart vonden wij terug in Aromas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de rustigere wateren van de Noosa River kan je aan stand up paddling doen…

Een echte rage in Australië dat niet te onderschatten valt. Nog meer dan tijdens het windsurfen moet je gebruik maken van heel je lichaam. De perfecte work-out dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of kajakken…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of vissen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er zijn bovendien voldoende plaatsen waar je je vis meteen kan kuisen. De plaatsen zijn niet alleen voorzien van mooie keukenfaciliteiten, maar ze zijn ook omheind om ‘ongedierte’ buiten te houden…

Onderstaande ‘beestjes’ hadden namelijk graag eens willen proeven:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook voor de kids is het een pak veiliger (en minstens even leuk) om in de rivieren te spelen in plaats van in de zee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of wat dacht je van een ritje op de jet-ski? Fun verzekerd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langs de Noosa River plekjes zat om te genieten van een goed boek…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of zoals we in Australië wel vaker zien: van een picknick of BBQ, of zoals de Aussie’s zeggen: “Barbie”.

Al kozen wij er voor om bij Rakumi lekkere sushi te verorberen!

2014-03-08 12.41.06

Dankzij een leuke tip van de uitbaatser van het Global Cafe brachten wij onze dag het liefst als zonnend door langs de Noosa River in de nabijgelegen camping Noosa River Holiday Park. En van tijd tot tijd van een plons in het water natuurlijk! Het zalige weertje, het mooie heldere water, het prachtige uitzicht… We konden er maar geen genoeg van krijgen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Heaven or Hell? Geef mij maar Noosa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 2 gedachten over “Noosa

  1. Pingback: Brisbane |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s