Brisbane

Brisbane is opgedeeld in verschillende stadsdelen. Meestal vind je per landtong een ander stadsdeel. Zo vond je ons hotel terug in Kangaroo Point. Ons favoriete deel van Brisbane was in South Brisbane. Een bekend beeld van Brisbane is dan ook Brisbane Beach tussen het mooie South Bank en de Parklands waar je aangenaam kan wandelen.

Hoewel Brisbane dus niet aan de kust ligt, hebben ze toch een ‘beach’. Net zoals in Airlie Beach en in Cairns hebben ze een publieke lagune aangelegd. Van de genoemde steden is de lagune van Brisbane absoluut mijn favoriet. Ontzettend mooi aangelegd met aan de ene zijde de rivier, aan de andere zijde prachtig groen en leuke straatjes met terrasjes en winkeltjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook voor de kinderen is er een mooi deel voorzien…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

’s Avonds is het er bovendien mooi verlicht!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er zijn dan geen redders aanwezig, maar zelfs dan kan je er nog een frisse duik nemen. Alles is namelijk gewoon vrij toegankelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overal in de buurt van Brisbane Beach vind je lockers om je spullen op te bergen. Daarnaast vind je ook ruime en erg nette, gratis toiletten en douches in de buurt. Bestaat er iets handiger dan dit?

In de Parklands vonden we overigens ook nog andere mooie gratis initiatieven…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Had ik al gezegd dat mensen in Brisbane dol zijn op fietsen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ze worden dan ook verwend met heel wat aparte, grote fietspaden.

In Brisbane hebben ze duidelijk in heel wat infrastructuur geïnvesteerd voor hun bevolking. Zo vonden we ook deze Courier Mail Piazza tussen het groen aan South Bank.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een multifunctioneel amfitheater welke halfopen was, maar wel volledig overdekt. Ook hier konden we gewoon binnen lopen. Het gebouw zou een groot scherm hebben van 4 op 5m, 2.158 zitplaatsen en 750 staanplaatsen (of nog eens 532 tijdelijke zitplaatsen.) Best groot dus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heel wat activiteiten te beleven in Brisbane!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer we ’s avonds met de ferry voorbij deze rotsen aan Kangaroo Point passeerden zagen we altijd speciale taferelen.

DSC09565

Er werd dan namelijk aan rotsklimmen gedaan…

DSC09566

Via de website Riverlife kan je reserveren voor rotsklimmen, stand up paddle, maar ook abseiling, kajakken, segway tours, fietsen, rolschaatsen, scooters en kick bikes. Keuze zat dus!

DSC09610

Ook Brisbanes bekendste brug, de Story Bridge, kan je (net zoals Sydney’s Harbour Bridge) beklimmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persoonlijk hielden wij het vooral op zonnen, zwemmen, en mooie wandelingen doen langs de Clem Jones Promenade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of wat dacht je van wat shoppen? We hadden het geluk om op een zondag rond te lopen in Stanley Street, in South Bank. Elk weekend kan je hier The Collective Markets vinden. Een marktje met vooral originele, handmade, unieke spullen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eén van de leukste en meest gezellige marktjes die ik ooit gezien heb. In Stanley Street zijn overigens niet alleen de marktjes best origineel, maar ook de vaste winkels en pubs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iemand zin in een ijsje van vloeibare stikstof?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij genoten alvast van een lekker ciderbier op het gezellige terras (met gigantische buitentoog) van The Plough InnZe maken zich trouwens sterk in de grote variëteiten aan ciderbiers die ze in de aanbieding hebben. Hoewel we op dat moment geen honger hadden zagen we wel heel wat lekker eten passeren dat smakelijk werd opgegeten door de klanten. Bovendien wordt er élke dag live muziek voorzien. Echt wel dé place to be in Stanley Street dus.

Niet ver van Brisbane Beach aten we echter wel een lekker hapje in de South Bank Surf ClubOok hier was het aangenaam vertoeven op het terras, dit met prachtig zicht op Brisbane Beach, de skyline van de stad en het bekende bloemenprieel dat rond de lagune loopt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lekker biertje, zo’n Kopparberg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De lange laan met bloemen, oftewel ‘flower arbour’ is één van de bekendste fotopunten in Brisbane.

Nog meer Brisbane? Ja dat is er zeker! Klik op de volgende pagina!

3 gedachten over “Brisbane

  1. Het stadsleven in Brisbane was wennen na onze avonturen in de natuur. Maar ook een onvergetelijke belevenis met heel veel mooie momenten! Onze hunker naar de natuur hebben we dan nog even gecompenseerd door Australia Zoo te bezoeken. Deze afgelegde kilometers terug waren de moeite waard! ik zie al uit naar dit vervolgverhaal! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Sydney |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s